tisdag 12 februari 2013

Konsumentmakt

Lasagne som innehåller hästkött från okänt land serveras till våra barn i skolan och till våra äldre på ålderdomshem. Varför får maten kosta så lite i Sverige - som är ett välfärdsland - så att vi inte har råd att anställa några som kan få chansen att laga mat på plats - i skolan och i ålderdomshemmen med så bra råvaror vi kan få tag i. Vi lägger en stor del av vår lön på bland annat vårt boende. Men maten får inte kosta något. Klart att det blir sämre kvalitet och att bedragare ser chansen att tjäna pengar på att luras.

Sluta köpa färdiglagad mat i skolor och ålderdomshem. Räkna på vad det egentligen skulle kosta om vi minskade arbetslösheten genom att anställa fler kockar och mer personal i köken samt om vi köpte närproducerad mat. Potatis från den lokala odlaren. Kött som vi vet var det kommer ifrån. Lasagne är inte svårt eller dyrt att laga ens om man använder fina råvaror. Så varför gör vi inte det? Vi kan inte skylla på politikerna - vi som komsumenterna måste själva visa att vi har makt - för det har vi. Om vi vill och gitter...

1 kommentar:

  1. Ja alltför mycket går på slentrian. Att tänka om är inte att tänka på känns det som. Håller med dig för jag tror att vår roll som konsumenter är jättestor.Vi kan påverka. Sen har jag alltid varit tveksam till upphandlingsreglerna för kommuner. Billigt kan stå dig dyrt ibland. Det måste de väga in.

    SvaraRadera